Gästbok

Allas tipsrader läser du här


Färdigtävlat och det blev mycket dramatiskt. Alltid roligt när tippare som varit med ett tag vinner. Enligt det preliminära tipset vann Ragnar Backelin tack vare sitt tips på utslagsfrågan, vilket jag tror övverraskar t.o.m. honom själv då flera av hans motståndare inför finaldagen gick svagt, framför allt Thore Call som drog in endast 4 poäng. Max Ansbro gick fram som en galning på slutet med 30 poäng i de sista fem grenarna (han hade 27 på de övriga tolv). Leif Lundin, som låg i topp nästan hela OS fick till slut nöja sig med en matlapp. Men, vi väntar tills på måndag med att bekräfta slutresultatet. Resultatet innebär att av de som deltagit i samtliga fyra tips har endast en inte varit på "pallen", Oscar Söderlund. Fy fan vad svagt, jag måste börja ta betalt för att driva tipsen. Som tröst var jag den enda som hade alla medaljörer två gånger. Tyvärr inte på rätt plats då. Det hade f.ö. ingen så några 11-poängare delades inte ut.

Jag vill även passa på att säga att jag inte fått in pengar från speciellt många. I princip enbart från dem som haft prispengar innestående. Skärp till er för fan!

Kom ihåg att ni alltid är ansvariga för att kontrollera så att era poäng räknas korrekt.

Dagens tävlingar:

LEADERBOARD:

1:a 57p Ragnar Backelin (17,84 = +/- 5cm)

2:a 57p Max Ansbro (17,65 = +/- 14cm)

3:a 55p Leif Lundin


54 Thore Call
54 Jonas Söderlund
50 Daniel Eriksson
50 Kersti Lagerkrantz
49 Henrik Sonerud
49 Oscar Söderlund
46 P-A Bäckman
41 Thomas Call
41 Lennart Lundin
39 Lars Klippmark
37 Gustav Falk
37 Tomas StötTIDIGARE TIPS:

OS-tipset Salt Lake city:
1. Henrik Sonerud
2. P-A Bäckman
3. Magnus Nordeus

VM-tipset Japan/Sydkorea 2002:
1. Jonas Söderlund
2. Max Ansbro
3. P-A Bäckman

EM-tipset Portugal 2004:
1. Tomas Sibbmark
2. Henrik Sonerud
3. Lennart Lundin

Krönika 23:e augusti
Analys höjdhopp: Holm överraskade, faktiskt utan att göra det negativt. Så kan man väl sammanfatta hans insats. Jag trodde han var borta(trodde jag förresten innan tävlingen också), då han hoppade dåligt och eftersom han verkar vara en reflekterande person, kanske började misströsta. Men hoppet på 2.34 såg ut att vara minst 2.40 och då lossnade det. Rättvist får man väl säga. Vad gäller tipset så hade Gustav Falk otur då Nieto hoppade bra men blev utan medalj. Leif Lundin fortsätter imponera och tippade in inte bara Holm utan också Baba på en tredjeplats. Han var därmed den ende som fick in två medaljörer och kopplar ett järngrepp på tipset. Endast en person fick noll poäng på höjdhoppet - Tipsgeneralen som gjorde sig till och inte hade Holm på medaljplats. Men ni måste erkänna att det var nära att hända.

Analys tresteg: Olsson som segrare var aldrig hotad. Amerikanen Lister svek redan i kvalet, och ingen av de andra två jänkarna fick göra alla sex hoppen i finalen. Oprea, som stoppade Olssons segersvit tog silvret och Burkenya bronset. Alla de andra hoppade i en annan division än Olsson! Tipset: J Söderlund och Thomas Call var de enda som inte hade Olsson som vinnare. Sju poäng i grenen tog Oscar och Tore Call tack vara Burkenyas brons.

Analys 100m: En mycket fin final där vi imponerats redan igår under försöken. Asafa Powell höll inte för trycket vilket däremot Gatlin gjorde. Många fick poäng på Green, tre på Gatlin och en (tipsgeneralen) på Obikwelu. Det mest positiva med den grenen var annars att Leif Lundin nollade, vilket ger oss andra chansen i fortsättningen. Otur för Kersti som hade två på pallen men ingen på rätt plats. Det ger två poäng men är grymt då det är skickligt tippat men otur med marginalerna.

Efter fem grenar kan man direkt säga att bröderna Söderlund har lagt ner på tok för lite arbete, alternativt kan inget om friidrott. Vi är de enda som har med Sandra Glover i 400 m häck kvinnor(ej kvalificerad), och vi har även Torri Edwards(dopingavstängd) med på 100m resp. 200m. Pinsamt.

Bröderna Lundin tillsammans med svågern T Stöt däremot går fram som slåttermaskiner. Alla tre bland de fem bästa och speciellt lillbrorsan Leif imponerar kraftigt tidigt i tipset och leder på imponerande 21p.

Apropå doping och allmän omoral kan tipset avslöja att Daniel Eriksson, som ligger på andra plats, har nedlåtit sig till att helt enkelt planka Ladbrokes oddslista och gjort det till "sitt" tips. Chefen för Ladbrokes oddssättare heter Alec Brownsville, så till honom går segerpremien om det skulle bli något för Daniel...
24: augusti
400m herrar har alltid varit en paradgren för USA. Så även denna gång.
Mutola svek och endast fyra tippare fick in en medaljör, i samtliga fall Joland Ceplak på tredje plats.
Lennart Lundin lyckades med bedriften att ta noll poäng idag. Starkt. I täten drygade Leif Lundin ut och leder med 5 poäng. Bakom honom trycktes fältet ihop då Ragnar(8p)Oscar(7p) och Gustav Falk(6p)avancerade i fältet. Även Jonas Söderlund fick utdelning. Förutom de 7 poäng han tog fick han ytterligare en p.g.a. felräkning i ett tidigare skede. Ensam jumbo är nu den tappre Lars Klippmark.
24:e augusti
Leif Lundin drygar ut och leder nu med 7 poäng. Feliciens fall medförde att ingen fick mer än 1 poäng i den grenen. De hade Hayes på silver- eller bronsplats. Att det är lätt att avancera på leaderboard märker man. Jonas Söderlund som låg sist för ett par dagar sedan och sa att han gett upp när jag pratade med honom är numera dela fyra, en poäng till andraplatsen, så han kanske börjar intressera sig igen. De som missade dubbeln El Guerroj/Lagat tappade massor i denna omgång då stora delar av fältet hade dem på första resp. andraplats. Men hade bara Lagat varit lite starkare så hade leaderboard sett helt annorlunda ut. Av de fem på placeringarna längst ner så missade fyra 1500m.
Men frågan är om någon ska nå Leif Lundidn nu. Han hade en svag period med endast 5 poäng på fyra omgångar, men fick in 7 poäng på 1500 och höll undan. Hans tidigare närmaste motståndare missade och då drygade han ut. Nya grenar ikväll.
25:e augusti
Överraskningar. Ingen av de på förhand hårt tippade tjejerna på 400 meter tog medalj. Endast 4 poäng delades ut: 1 till Ragnar för grekiskan och 3 till Tore Call för Tirleas silver. Tore hade en bra dag då han även fick sju poäng på damernas 200 meter. Jag själv lyckades med konststycket att ha alla medaljörer på pallen, fast på fel platser, endast 3 poäng men mycket respekt. Ledarens marginal minskade nu till 4 poäng igen, detta trots att tidigare andraplatsinnehavaren nollade. Sonerud nu ny tvåa och Backelin trea.
110m häck bjöd på ett tangerat världsrekord och det är väl tveksamt om Allen Johnson rått på kinesen även om han inte snavat. Nu tappade (äntligen) Leif Lundin sin ledning och det gjorde han till den vansinnigt spurtande Thore Call. Den gode Thore har 28 poäng på de sex senaste grenarna. I jämförelse har vi Tomas Stöt som efter en bra start har fallit ifrån täten dramatiskt, han har endast 8 poäng på de sex senaste grenarna och är jumbo. Annars jämnar det ut sig i toppen och utan att ha gjort några beräkningar så tror jag att vinnaren står att finna bland de som har 47 poäng eller mer och att tredjeplatsen finns inom räckhåll för de som har 40 eller mer.