Gästbok

Här kan du nu titta på alla de andras tips och skratta


Jaha då var det bara att gratulera Tomas "Sebban" Sibbmark då. Tomas är, för alla som inte känner honom, en kille på drygt 30 boende i Uppsala. Jag har lärt känna honom via hans sporadiska deltagande i Studan. Han är en trevlig person i allra högsta grad som jag inte har problem att dela ut pengarna till (som jag hade haft om t.ex. Gustav Falk eller Örjan Nordhage vunnit).
De senaste åren har dock Sebban varit mer frekvent på lagfest än på träning och match. Jobbar i Stockholm och ska troligen med prissumman skämma bort en lycklig date, som sedan får gå hem ensam då världens mest kräsna man tryggt somnar in hos sig. Skämt åsido så är det väl inte så oväntat att Sebban vinner. Han har en fin fotbollskarriär bakom sig och är dessutom i kontakt med sina känslor (spelar instrument, sjunger i kör etc.).
Han vinner dessutom stort över oss andra och hans tips av grupperna är imponerande. Trots alla sensationer (tycker vi andra), så behöver man bara ta Sebbans tips och byta plats på Spanien/Grekland och Italien/Sverige så har man det verkliga utfallet. Lite får han skämmas för att ha underskattat Sverige så gravt. Men Sverige hade nog lite tur...som inte Tomas räknat med. GRATTIS!

Dåliga nyheter tyvärr för Magnus Nordeus som tidigare utropades som pristagare. Men en felräkning tidigt i tipset hade gett honom för många poäng. Även Lennart Lundin förpassas nedåt av Henrik Sonerud, som tar andraplatsen. On nu någon har lust att räkna igenom tipsen för de som innehar platserna 2-7 är ni välkomna att göra dte. Ni kan trots allt ha pengar inom räckhåll om jag har räknat fel (vilket jag inte tror och definitivt hoppas).

Tack till alla som deltagit även om det inte gick så bra för er. Men vem kunde väl tro att Italien skulle missa finalen (17 tippare hade dem i final) eller Spanien (fem tippares finallag). Mest synd om Christer Tinnerholm som hade Spanien-Italien i final. Grekland vinner dessutom EM vilket väl får betraktas som den största sensationen sen jag började titta på fotboll. Endast 12 tippare hade dem bättre än sist i gruppen, de hade dem näst sist.

Som ni kanske har märkt har redan OS tipset till friidrotten i Aten gått ut. Hoppas att alla deltar där. Nedan en slutlig summering. Hej.

Slutligt antal mål: 77

SLUTLIG LEADERBOARD EM-tipset 2004:

1. Tomas Sibbmark 39

2. Henrik Sonerud 30 (78 mål)

3. Lennart Lundin 30 (66 mål)


4.Magnus Nordeus 29
5.Gustav Falk 28
6.Pato Toledo 28
7.Svicke Junebjörk 28
8.Jonas Söderlund 27
9.Jocke Falkner 27
10.Erik Elserth 26
11.Karin Schönning 25
12.Mikael Larsson 25
13.Karin Lundqvist 24
14.P-A Bäckman 23
15.Jocke Ebbesson 22
16.Jocke Flodin 21
17.Örjan Nordhage 21
18.Oscar Söderlund 21
19.Anders Schönning 21
20.Robert Malmsborg 21
21.Per Sandberg 21
22.Magnus Schönning 20
23.Christer Tinnerholm 20
24.Ragnar Backelin 19
25.Karin Kjellman 19
--.KD Eriksson 19
27.Magnus "Degen" Höglund 19
28.Max Ansbro 18

29.Erik Schönning 17GAMLA TEXTER:

Hej igen. Efter matcherna igår lördag har jag nu uppdaterat ställningen. Ingen hade lyckats förutse att Cassano skulle göra Italiens första mål i turneringen men många hade trott på Tomasson för Danmark. Väldigt många trodde också att Sverige-Italien skulle sluta 1-1, vilket Zlatan fixade till med ett så kallat "Elserth-mål". Magnus Höglund är kvar i topp men har fått sällskap. Bland annat av P-A Bäckman som alltid tycks ha en känsla för hur det ska gå i de här tipsen och är med i toppen. Men bor man i Söderhamn så har man väl inte så mycket annat att göra. Andra väntade positioner är att Jocke Flodin ligger i botten som vanligt, samt att Örjan ligger långt efter sin flickvän. Avdelningen oväntat: Jocke Falkner är med i toppen - Max Ansbro i botten

Grupp A färdigspelad. Ingen lyckades få till gruppen korrekt. Ja endast tre personer trodde att Portugal skulle ta hem segern. Bland annat Jonas, Örjan och Sebban, som alla fick två poäng och var ensamma på det. Av ledarkvartetten fick endast Jocke Falkner poäng, och leder således ensam.

Grupp B färdig. De som hade chansat på att England skulle snava föll själva. Kraftiga omkastningar på leaderboard således. Falkner tog ett ännu kraftigare grepp om ledningen, speciellt som han är ensam om att ha Wayne Rooney som skyttekung. Till mångas stora glädje började Thierry Henry röra på sig och gjorde två mål. Varning utfärdas för PA och Magnus Nordeus i toppen, de har historia om att kunna tippa bra och är med i toppen. Magnus "Degen" Höglund föll precis som han sa tillbaka och den tidigare ledaren är nu delad 12:a. Alla har fortfarande chansen att få tre lag i semifinalerna, men det lär ändras imorgon om inte Sverige och Italien går fram. Det är väldigt mycket Studan i topp och mycket familjen i botten (Obs: Karins sida av familjen).

Grupp C klar... Tänk att Italien får fem minuters tillägg, visst är det otroligt? Hoppas TV4 hade extra kameror på plats och granskade det. Men vad spelar det för roll när Danmark och Sverige gör en sådan spännande tillställning av en uppgjord match. Det ska bli mycket kul att läsa de italienska åsikterna av 2-2. I tipset hände inte mycket. Christer Tinnerholm fick 2 poäng i den här gruppen tack vare sin stenhårda patriotism. Det sista momentet i Special 3 var resultatet Sverige-Danmark. Endast Pato Toledo fick in det vilket avancerar honom upp till delad ledning.

Sista gruppen färdigspelad. Det var den grupp som var mest "lättippad" visade det sig. Åtta personer fick 5 poäng. Tysklands öde var beseglat när jag upptäckte att jag själv (Oscar) var den ende som skulle fått full pott om Tyskland vunnit... När ni såg matchen och undrade vad det var för en konstig otur som Tyskarna fått på sig när de inte fick in bollen till en 2-1 ledning så vet ni nu vad det berodde på. Jag håller fortfarande positionen som världens mest otursförföljde genom tiderna.
Vad gäller tipset i övrigt leder nu Erik Elserth! Men efter att ha konsulterat H Sonerud har jag fått uppgiften att Tomas Sibbmark ligger i vinnarhålet. Inte konstigt med tanke på den groteska räkmackan han glider på sen 32 år tillbaka (endast slagen av Nordeus). Tillsammans med Lennart Lundin har han Tjeckien, Holland och Frankrike i semifinal. Sen har Sibbmark Portugal och Lennart England. Ser ut som om det blir avgörande för tipset v em som vinner den kvartsfinalen! De har även Jan Koller som skyttekung bägge två så där går det inte att ta igen något för dem på varandra.

Tomas Sibbmark tog ett rejält grepp om tipset i.o.m. att Portugal gick fram. Unikt nog var det bara han, Henrik Sonerud och Jonas Söderlund som hade Portugal till semifinal. Lite märkligt så här i efterhand, även om det såg tufft ut efter deras inledningsmatch. Någon som har satt sig in i de olika tipsen kanske redan vet vem som vinner, jag gör det inte.

Sebban leder fortfarande, trots det lilla bakslaget igår när Frankrike föll igenom så tappade han inget där, då ingen av de som är med i tipset hade Grekland till semi. Vilket är ganska naturligt. Sveriges debacle var tungt för de hela nio personer som trott att Sverige skulle gå dit.

Klart för semifinal då. Tomas Sibbmark leder med 4, 5 och 6 poäng på de tre som jagar. Han har tre av fyra lag i semi, men han kan bli utan poäng i fortsättningen om Grekland och Holland vinner semifinalerna. Bakom Sebban ser det ut så här: Lennart kan få 2 poäng till på Koller som skyttekung, men det har Sebban också. Nordeus har fått sina sista poäng. Det verkliga hotet mot Sebban är Svicke. Han kan få 10 ytterligare poäng om Holland vinner EM. Om Van Nistelrooy vinner skytteligan 12 poäng. För Svicke gäller att Holland vinner både semi och final. För Sebban att Tjeckerna gör det. Ponera att Holland och Tjeckien möts i final där Holland vinner, då blir de två lika i poäng med 40. Då kan skyttekung avgöra, i annat fall antal mål. Dramatiskt!